Noutati


News del 27/07/2018


ADUNAREA ASOCIAȚILOR GRUPULUI MASCHIO GASPARDO APROBĂ SITUAȚIILE FINANCIARE 2017: 

  • CIFRA DE AFACERI CONSOLIDATĂ 2017 SE RIDICĂ LA 324 MILIOANE DE EURO
  • GRUPUL OBȚINE PRIMUL PROFIT (ÎN VALOARE DE 5 MILIOANE DE EURO) 

DUPĂ TREI ANI ESTE NUMIT NOUL DIRECTOR GENERAL: LUIGI DE PUPPI

Adunarea Ordinară a Asociaților Maschio Gaspardo Spa, companie specializată în producția de echipamente agricole pentru prelucrarea solului, însămânțare, tratarea culturilor, întreținerea spațiilor verzi și a fânului, a aprobat astăzi Situația Financiară a societății pentru anul 2017.

Odată cu aprobarea situației financiare la 31 decembrie 2017 s-a încheiat mandatul Directorului general Massimo Bordi. Prin urmare, Adunarea acționarilor a numit noul Director general, Luigi De Puppi.

Grupul, care are în prezent 2200 de angajați la nivel mondial, dintre care 1200 în Italia, este prezent cu 7 unități de producție, 4 în Italia și 3 în străinătate, în China, India și România și o rețea de 12 sucursale comerciale (Italia, Franța, Spania, Germania, România, Polonia, Turcia, Ucraina, Rusia, China, India, America de Nord).

Date financiare

La 31 decembrie 2017, veniturile consolidate ale Grupului Maschio Gaspardo s-au ridicat la 324 de milioane de euro, în creștere cu 11% față de 291 de milioane în 2016.

Acest rezultat, într-un context al pieței mondiale a utilajelor agricole care a demonstrat semne bune de redresare, a fost obținut datorită forței rețelei de vânzări prezente în întreaga lume și introducerii unor noi produse pe piață.

Din analiza pe regiuni geografice, vânzările efectuate în străinătate, care reprezintă 82% din cifra de afaceri a Grupului, au înregistrat creșteri semnificative în Asia, o creștere de 16% și în Europa de Est, cu o creștere de 22% față de anul 2016. În special India, unde Grupul este prezent cu o unitate de producție începând cu anul 2011, a înregistrat o creștere a cifrei de afaceri cu 30% față de 2016.

La sfârșitul anului 2017, Ebitda se ridica la 32 de milioane de euro, în creștere cu 8% față de 29,7 milioane de euro la sfârșitul anului 2016. Grupul a obținut primul profit după trei ani, înregistrând la sfârșitul anului fiscal 2017 un rezultat de 5 milioane de euro. Poziția financiară netă la 31 decembrie 2017 este de 185 de milioane de euro, cu o îmbunătățire de 4,5 milioane de euro față de 2016. Valoarea totală a investițiilor în 2017 se ridică la aproximativ 11 milioane de euro, cu un raport Capex/cifră de afaceri de 3,5%. Rezultatele obținute de Grup la 31 decembrie 2017 corespund obiectivelor planului de afaceri 2015-2018.

Numirea noului Consiliu de Administrație și a noului Director general

Adunarea Acționarilor Maschio Gaspardo Spa a numit astăzi noul Consiliu de Administrație al societății, având următoarea alcătuire: Mirco Maschio – Președinte, Giorgio Maschio – Vicepreședinte, Andrea Maschio, Martina Maschio, Alberto Baban, Franco Biasutti și Luigi De Puppi, noul Director General.

Luigi De Puppi s-a născut în regiunea Friuli Venezia Giulia, în anul 1942. Laureat în Economie și Comerț la Universitatea Bocconi și în Științe bancare la Universitatea din Udine (cu titlul de Doctor Honoris Causa), beneficiază de o experiență managerială amplă și consolidată în mari companii italiene și internaționale, din sectorul industrial la cel al asigurărilor și bancar, printre care Toro Assicurazioni și Alleanza Toro (în calitate de Președinte și Director general), Banca Popolare FriulAdria (în calitate de Director general și Director), Zanussi-Electrolux (în calitate de Director general), Benetton (în calitate de Director general), Olivetti. Astăzi face parte din Consiliile de Administrație ale Grupului Pittini, IVS, P. Rosa T.B.M și Calligaris.

Noul Director general va avea sarcina de a continua procesul de consolidare a rezultatelor obținute și de a structura noua fază de dezvoltare a Grupului în Italia și la nivel internațional.

Familia Maschio, acționar majoritar al Grupului, mulțumește Ing. Massimo Bordi pentru rezultatele fundamentale obținute și pentru angajamentul dovedit pe parcursul celor trei ani ai mandatului, în care s-au confruntat cu un plan de afaceri foarte dificil, depășind situația financiară complicată din anii 2013 și 2014 și punând baza unei noi consolidări și dezvoltări în următorii trei ani.

Au fost trei ani intenși și cu satisfacții deosebite - a declarat Președintele Maschio Gaspardo Spa, Mirco Maschio - în care am obținut rezultate extraordinare împreună cu o echipă competentă și motivată.” „Intrarea Ing. Bordi a fost ultimul act important al tatălui meu, Egidio, înainte de a ne părăsi - a declarat Andrea Maschio, Președintele Maschio Holding. De aceea, suntem foarte mulțumiți de creșterea semnificativă a valorii grupului în acești trei ani”

„Părăsesc compania într-o stare mai puternică, cu un mare potențial neexprimat - a declarat Massimo Bordi - a fost o plăcere să finalizez un proiect complex într-o companie în care energia și entuziasmul transmise de Președintele Egidio Maschio nu au lipsit niciodată.”